A. Petersen modtager Wegner Pris

A. Petersen Collection & Craft, der er et hus for kunsthåndværk og design i det centrale København, formår at få kunsthåndværk og design til at komme til live i en smuk og levende blanding af arbejdende værksteder, salg og formidling på højt internationalt niveau.

For det modtog A. Petersen Collection & Craft tirsdag Wegner Prisen 2019.

Årets prisuddeling havde fornemt royal deltagelse i skikkelse af H.K.H Prins Joachim og H.K.H Prinsesse Maria. H.K.H. Prins Joachim forestod selve prisoverrækkelsen og udtalte i den forbindelse:

- Jeg har glædet mig til at komme her i dag. Det giver min familie og jeg lejlighed til at besøge Tønder, som alle nok ved er et område, som vi alle har stærke bånd til og holder meget af, udtalte H.K.H Prins Joachim og fortsatte:

- Men jeg har også glædet mig til atter at deltage i uddelingen af Wegner Prisen, fordi dagens     prisuddeling hylder en dansk arkitekt, som siden 1940erne har spillet en stor rolle - og fortsat gør det, både herhjemme og ude i den store verden.

Med hæderen fulgte et diplom, en kontant pengepræmie og en Wegner-lænestol af modellen GE284, som prismodtagerne stolt modtog.

Fakta om årets prismodtager:

A. Petersen Collection & Craft er et hus for kunsthåndværk og design i København på adressen Kløvermarksvej 70. 

A. Petersen Collection & Craft beskæftiger sig med møbeludvikling og møbelproduktion og huser udover en butik og værksteder i stueetagen også skiftende udstillinger på førstesalen.

Fakta om Wegner Prisen:
Den verdenskendte møbelarkitekt og designer Hans J. Wegner var født i Tønder, og Wegner Prisen blev indstiftet i 2014 i anledning af Wegners 100 års fødselsdag. Bag den årlige prisuddeling står Kunstmuseet i Tønder og Tønder Kommune. Prisen blev uddelt første gang i 2015.

Sidste år gik prisen til møbelsnedkeriet PP Møbler og møbelproducenterne Getama og Carl Hansen & Søn, mens Snedkernes Efterårsudstilling, Aarhus Rådhus og japanske Noritsugu Oda, der er international samler og kender af dansk design, modtog prisen i henholdsvis 2017, 2016 og 2015.

Wegner Prisen bliver uddelt én gang om året til en designer eller institution, der har bidraget væsentligt til nordisk designudvikling eller en person, som bidrager til at udbrede kendskabet til Wegners virke.

Prisvinder i 2015: Noritsugo Oda
Prisvinder i 2016: Aarhus Rådhus
Prisvinder i 2017: SE - Snedkernes Efterårsudstilling
Prisvinder i 2018: Møbelsnedkeriet PP Møbler og møbelproducenterne Getama og Carl Hansen & Søn

Se video fra uddelingen 2019